09:12
25 maart 2023

Meer versoepelingen in het onderwijs

Meer versoepelingen in het onderwijs

Het versoepelen van de coronamaatregelen, waartoe het kabinet vandaag heeft besloten, geldt ook voor het onderwijs. Een groot deel van de maatregelen vervalt voor het primair en voortgezet onderwijs, mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten. Het kabinet kiest ervoor om de versoepelingen in stappen in te voeren; het eerste deel gaat in per vrijdag 18 februari en het tweede per vrijdag 25 februari.

Versoepelingen primair en voortgezet onderwijs per 18 februari:

  • Scholen hoeven de pauzes niet langer te spreiden over de diverse groepen en looproutes binnen de school kunnen worden losgelaten.
  • Tussen verschillende groepen binnen een school mag weer worden samengewerkt (geen cohortering op niveau van klas/groep meer). Hierdoor zullen leerlingen onderling elkaar dus vaker treffen en kunnen ze meer van elkaar gaan leren.
  • Verder mogen ouders en verzorgers en andere externen (met mondkapje en op 1,5 meter) de school weer in en wordt het naar school brengen dus makkelijker. Ook kunnen zij weer mee naar open dagen.
  • Het thuiswerkadvies wordt al versoepeld, dat betekent dat er per direct weer fysieke teamvergaderingen mogelijk zijn.

Versoepelingen mbo en ho per 18 februari:

  • Voor het mbo en hoger onderwijs vervalt de maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *