04:14
16 oktober 2021

Meer controles op ondermijning op lokale bedrijventerreinen

Meer controles op ondermijning op lokale bedrijventerreinen

Er is te weinig zicht op criminaliteit op lokale bedrijventerreinen in Gelderland. Daar moet operatie Theseus een einde aan maken. Theseus moet leiden tot meer controles waarbij gemeenten en omgevingsdiensten nauw samenwerken. Daarbij krijgen ze steun van politie en het Openbaar Ministerie (OM).

Het project, genoemd naar de mythologische figuur die de Minotaurus – half mens, half stier – doodde, moet ondermijning op bedrijventerreinen terugdringen. Theseus moet voorkomen dat bedrijventerreinen worden gebruikt voor illegale bewoning, ontmoetingsplaatsen voor criminelen en dumpplek van chemisch drugsafval. Volgens het RIEC, het regionaal adviesorgaaan voor gemeenten op het gebied van ondermijning, gaat criminaliteit op bedrijventerreinen ten koste van de goedwillende ondernemers. Die hebben last van dubieuze figuren ‘die juist gedijen bij anonimiteit en afgelegen locaties’.

Lees verder via bd.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 15 =