09:06
13 juli 2024

Manifest Kansengelijkheid voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren ondertekend

Manifest Kansengelijkheid voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren ondertekend

Scholen, de kinderopvang en de drie Walcherse gemeenten gaan samenwerken om alle kinderen en jongeren meer gelijke kansen te geven. Ze hebben daarvoor het Manifest Kansengelijkheid ondertekend.

In november 2022 spraken schoolbesturen, de kinderopvang en de Walcherse gemeenten over gelijke kansen, tijdens een bijeenkomst van de Regionaal Educatieve Agenda (REA). Alle deelnemers spraken toen af dat ze op allerlei manieren gelijkheid van kansen voor kinderen en jongeren te gaan stimuleren. Ook scholen met een islamitische of reformatorische signatuur hebben zich aangesloten.
De ondertekening van het Manifest Kansengelijkheid door wethouders van de drie Walcherse gemeenten, onderwijsinstellingen en organisaties in de kinderopvang is het startpunt van deze samenwerking.

Niet vanzelfsprekend
Doel is een onderwijsaanbod waarin kinderen en jongeren vanuit allerlei achtergronden én met of zonder beperkingen, met elkaar kunnen spelen, werken en leren. En dat op een toegankelijke school in hun eigen omgeving.

Lees verder via omroepzeeland.nl

Op 2 oktober 2024 vindt de 8e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van onder meer Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland en Bas Vermeulen, interimmanager & consultant in de Kinderopvang en Primair onderwijs. Tot 1 juli kunt u profiteren van de vroegboekkorting bij inschrijving van minimaal 2 deelnemers. In 10 kwartier weer op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *