05:37
03 augustus 2021

Lessen uit crises en mini-crises evenementen

Lessen uit crises en mini-crises evenementen

In de reeks Lessen uit crises en mini-crises is een speciale editie verschenen over evenementen. De publicatie bevat een beschouwing van negen casus die eerder zijn beschreven in de jaarboeken van het lectoraat Crisisbeheersing en die nu in één uitgave zijn samengebracht.

Naast nationale evenementen als de troonswisseling (2013) en de Grand Départ van de Tour de France (2015), komen ook traditionele en eigentijdse lokale evenementen aan bod, zoals het paasvuur in Espelo (2012), het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold (2012) en de hindernissenloop VenloStormt (2017).

Bestuurlijke en operationele dilemma’s
Bij verschillende van deze casus deed zich een ernstig incident voor. Maar de selectie omvat ook een aantal succesvol verlopen evenementen. De auteurs beschouwen de gebeurtenissen aan de hand van de bestuurlijke en operationele dilemma’s die speelden. De casus worden voorafgegaan door een inleidend hoofdstuk dat ingaat op de processen die zich bij grote evenementen voordoen. Met de negen praktijkvoorbeelden biedt deze publicatie daarmee handvatten voor de voorbereiding op evenementen.

Lees verder via ifv.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 16 =