04:30
05 december 2023

Kinderen uit speciaal onderwijs kunnen niet terecht bij BSO-plekken

Kinderen uit speciaal onderwijs kunnen niet terecht bij BSO-plekken

Momenteel is er bij de Buitenschoolse Opvang (BSO) bijna geen plek voor kinderen die extra zorg of ondersteuning nodig hebben. Dit geldt zowel voor gespecialiseerde BSO’s als reguliere kinderopvangcentra waar ze deze kinderen kunnen opvangen. Dit meldt Balans.

Organisatie Balans krijgt steeds vaker het bericht van ouders dat zij minder moeten gaan werken of zelfs hun baan moeten opzeggen, omdat hun kind niet op een passende BSO opgevangen kan worden. Hierdoor hebben zij niet alleen te maken met extra zorgtaken, maar ervaren zij ook een inkomensverlies.

Leerlingenvervoer
Ook hoort de organisatie nog regelmatig klachten over het vervoer naar de BSO. Leerlingen uit het speciaal onderwijs maken gebruik van het vervoer om van huis naar school te gaan.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas.

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *