09:56
14 juni 2021

Inzet criminele burgerinfiltrant onderzoek internationale drugshandel

Inzet criminele burgerinfiltrant onderzoek internationale drugshandel

Over het onderzoek van politie en Openbaar Ministerie Noord-Nederland naar internationale drugshandel dat begin maart 2020 leidde tot arrestaties en het onderscheppen van een partij van bijna 100 kilo amfetamine kan vandaag meer bekend worden gemaakt.

De acht nog vastzittende verdachten – variërend in leeftijd van 28 tot en met 55 jaar – zijn aangehouden in Franeker, Noardburgum, Leeuwarden, Zurich en Finland. Zij worden verdacht van (voorbereidingshandelingen voor de) internationale handel in harddrugs, witwassen, deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit.

Internationale drugslijnen
De drugslijnen die in beeld zijn gekomen tijdens dit onderzoek liepen vanuit Friesland naar Finland, Australië en Engeland/Ierland. Op maandag 2 maart j.l. is een transport van 86 pakketten speed onderschept in Groningen op de snelweg A7 vlak voor de Duitse grens. Elk pakket was circa een kilo zwaar. Deze partij heeft een geschatte straatwaarde (in Finland) van € 700.000.

Bij de actiedag op 2 maart werden zo’n 170 politiemedewerkers en personeel van Defensie ingezet.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Kom 10 juni naar het Nieuwspoort Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren. Het seminar is ook online te volgen op 10 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 13 =