07:34
28 juni 2022

Horeca krijgt brief vanwege discriminerend deurbeleid

Koninklijke Horeca Nederland gaat een brief sturen naar horecabazen om de regels over discriminatie aan de deur onder de aandacht te brengen. Dat bericht NOS op3.

De aanleiding daarvoor is een aflevering van het SBS6-programma Undercover in Nederland waaruit duidelijk werd dat jongeren met een Marokkaanse achtergrond of een donkere huidskleur vaak niet werden toegelaten in kroegen en clubs. Blanke jongens kwamen overal binnen.

Gesprek gemeente en horecazaken in Breda

Met name in Breda was het deurbeleid discriminerend bleek uit de uitzending. In geen van de 5 geteste kroegen en clubs werden de donkere jongens toegelaten, de Marokkaanse in 3 kroegen niet. De blanke jongens kwamen overal binnen. Daarom komt er daar ook een gesprek tussen de gemeente en horecazaken. En er worden mystery guests ingezet.

Koninklijke Horeca Nederland is niet verbaasd discriminatie aan de deur nog steeds voor komt. “Het is een lastig probleem. Portiers moeten vaak in een kort moment beslissen en doen dat op basis van ervaring. Honderd procent uitsluiten kun je het niet. Maar dat het beter kan is duidelijk. Gelukkig zijn er ook plekken waar het goed gaat, in Groningen bijvoorbeeld.”

Keuzewijzer Veilig Uitgaan

Deurbeleid is 1 van de maatregelen in de Keuzewijzer Veilig Uitgaan van het CCV. U vindt in deze Keuzewijzer een overzicht van effectieve en veelbelovende aanpakken die de veiligheid in het uitgaansleven helpen bevorderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.