06:12
20 januari 2022

Goudkade deel III: Het ontsnappingsluikje van de gemeente

Goudkade deel III: Het ontsnappingsluikje van de gemeente

Als je het niet weet fiets je er zo voorbij. Net na de Action ligt, goed verscholen achter een heg, een weggetje met een hele ris woonwagens eraan. In de delen I en II verhaalde deze krant al over de slechte ondergrond van het kamp en zochten wij uit hoe het eigenlijk komt dat de woonwagenbewoners op deze plek wonen. In deel III starten we in 2001, toen de gemeente besloot dat de Goudkade voorlopig mocht blijven bestaan. We zochten antwoord op de vraag: hoe nu verder?

Deze serie gaat over het woonwagenkamp aan de Goudkade.
Vandaag in deel III: ‘Het ontsnappingsluikje van de gemeente’

Terwijl we naar de woonwagen van gastvrouw Willy wandelen valt iets op. Rechts naast haar wagen staat een groen hek langs de weg, met een groot, leeg vak erachter. Helemaal achterin wijst een wasrek, wat oude fietsen en een schuurtje nog op wat hier ooit heeft gestaan; de woonwagen van Willy’s ouders. Na haar moeders overlijden werd hij weggehaald door de gemeente. “Dat is toch treurig”, vindt ze. Deze ‘sterfhuisconstructie’ blijkt de oplossing van de gemeente Gouda op de impasse aan de Goudkade.

Lees verder via degouda.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen KemnaFrank van SummerenMurat AlkiliçGeert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 20 =