11:50
29 maart 2023

Gemeenten investeren onvoldoende in juridische kennis

Gemeenten investeren onvoldoende in juridische kennis

Gemeenten hebben volstrekt onvoldoende budget beschikbaar voor opleiding van hun juristen. Welke manager Juridische Zaken kan voor een bedrag van minder dan € 600 per jaar per medewerker de wat mij betreft minimaal vereiste 20 opleidingspunten in juridische kennis en vaardigheden realiseren?

Er komen weer meer vacatures en de vergrijzing van overheidsjuristen gaat voelbare effecten krijgen, dus er zal meer instroom zijn van jonge juristen. De togaberoepen investeren veel in hun opleiding en in permanente educatie. Dat kan echter niet worden gezegd van de overheid, en al helemaal niet van gemeenten (de goeden niet te na gesproken).

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Als overheidsjurist in 4 compacte seminars leren over actuele wetten en ontwikkelingen zoals de juridische aspecten van de digitale transformatie van het openbaar bestuur, de Wob en de de Woo, de nieuwe Omgevingswet en de herziene Aanbestedingswet? Bezoek dan de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die op 21 september start bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *