10:41
16 juli 2024

Gemeente Koggenland, HWF, apotheek West Friesland en Stichting Kinderopvang West-Friesland bekrachtigen samenwerking met tekenen intentieovereenkomsten

Gemeente Koggenland, HWF, apotheek West Friesland en Stichting Kinderopvang West-Friesland bekrachtigen samenwerking met tekenen intentieovereenkomsten

De gemeente Koggenland, HWF (Huisartsenorganisatie West-Friesland), Apotheek West Friesland en Stichting Kinderopvang West-Friesland hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Een officiële stap om de haalbaarheid en realisatie van een HOED (Huisartsen onder één dak) met een apotheek en aangrenzende kinderopvang samen te onderzoeken. Wethouder Rosalien van Dolder ondertekende samen met Helma Gram, directeur-bestuurder HWF de intentieovereenkomst voor de HOED. Later deed Van Dolder dit nogmaals samen met Eline de Vries, eigenaar van Apotheek West Friesland, voor de apotheek. En vandaag tot slot met bestuurder Marjan Terpstra voor Stichting Kinderopvang West-Friesland voor de kinderopvanglocatie.

De gemeente werkt aan de herontwikkeling van locatie Dwingel 6 in De Goorn. Een herontwikkeling waar al belangrijke stappen voor zijn gezet. Zo is er al een stedenbouwkundigplan vastgesteld voor een gebouw van drie lagen met daarin appartementen, een kinderdagverblijf, een HOED en apotheek. Het streven is, ondanks de complexiteit van dit traject, om de ontwikkeling bij de Dwingel snel tot stand te brengen. Dit jaar nog verwacht de gemeente het ontwerp bestemmingsplan ter inzage te leggen, waarvoor in oktober een informatieavond zal worden georganiseerd. De start van de bouw staat gepland voor het jaar 2024.

Officiële stap
Met de ondertekening van de intentieovereenkomst is een officiële stap gezet om de haalbaarheid en realisatie te onderzoeken of er een HOED met 4 huisartspraktijken, een apotheek en kinderopvang kan komen. Om zo de herontwikkeling op deze kansrijke en waardevolle plek concreet vorm te geven. In de intentieovereenkomst staan afspraken over hoe de gemeente, HWF, apotheek en kinderopvang samen onderzoek doen naar de ruimtelijke, de juridische, de maatschappelijke en financieel-economische haalbaarheid. Wethouder Van Dolder ‘Dit is een officiële en belangrijke stap in het proces waar we al langere tijd met elkaar aan werken. We gaan samen een optimale invulling geven aan het nieuwe gebouw, wat voor inwoners een belangrijke maatschappelijke locatie zal worden.’ Helma Gram, directeur-bestuurder HWF vult haar aan: ‘Met het tekenen van deze intentieovereenkomst is een belangrijke stap gezet in de samenwerking om de toegankelijkheid van de huisartsenzorg in de gemeente te waarborgen. Het is fijn dat er nu, na een lange periode van overleg, concrete stappen worden gezet in deze urgente kwestie. We kijken uit naar een toekomstbestendige huisvesting waar de huisartsen goed kunnen werken aan de gezondheid van de patiënten.’ ‘En met daarbij een moderne uitgebreide apotheek, waar patiënten voor meer dan alleen voorgeschreven medicatie terecht kunnen, deze bundeling van diensten en specialismen is voor patiënten ontzettend handig ’ zegt Eline de Vries van Apotheek West Friesland.

Lees verder via onswestfriesland.nl

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas.

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *