01:58
02 augustus 2021

360 kilo ketamine aangetroffen; grootste vangst ooit in Nederland

360 kilo ketamine aangetroffen; grootste vangst ooit in Nederland

De politie-eenheid Noord-Holland heeft op 28 oktober in een strafrechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie op verschillende plaatsen in Nederland elf verdachten aangehouden. Naast de aanhoudingen, werden op dezelfde dag op veertien locaties doorzoekingen verricht.

Bij de actie waren ruim 250 politiemensen betrokken van zowel de eenheid Noord-Holland als van andere eenheden en werd ondersteuning geboden door een specialistisch team van Defensie. In verband met de aan verdachten opgelegde beperkingen, kon eerder geen informatie over de actie worden verstrekt.

Aanhoudingen
De criminele organisatie wordt ervan verdacht zich bezig te houden met grootschalige handel in verdovende middelen (cocaïne/amfetamine/methamfetamine) en met de handel in ketamine. De aangehouden verdachten zijn 9 mannen en 2 vrouwen, zij variëren in leeftijd van 25 tot 60 jaar en zijn woonachtig in Hoofddorp, Heemskerk, Zandvoort, Amsterdam, Den Haag en Zwolle.
Een 32-jarige en een 37-jarige man, beiden woonachtig in Hoofddorp, worden gezien als de leiders van de criminele organisatie. Op dit moment zitten vier mannen nog vast, waaronder de beide hoofdverdachten, de andere verdachten zijn heengezonden maar zij blijven wel verdachte.

Lees verder via politie.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 8 =