05:34
15 juni 2021

Er is weinig digitaals aan digitale transformatie

Er is weinig digitaals aan digitale transformatie

Dat de overheid geen bedrijf is, hoeft geen betoog. Maar het laat onverlet dat ook de publieke sector wel degelijk de digitale transformatie zal moeten doormaken. Omwille van relevantiebehoud, omwille van de aansluiting op inwoners en andere partners. Maar vooral omwille van realisatie. De zingeving voor de digitale transformatie van de overheid is namelijk gelegen in het realiseren van maatschappelijke opgaven.

De uitdaging is stevig: de digitale transformatie van overheden vindt plaats in een democratisch gelegitimeerde, politiek-bestuurlijke context waarbij naast presteren en uitvoeren ook beleidsprocessen en beleidsproductie een rol spelen. De maatschappij zelf is inmiddels te kenmerken als een door technologie gedreven informatiesamenleving.

Lees verder via platformoverheid.nl

Meer leren over juridische aspecten van de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur (oa AVG) en over andere actuele wetgeving voor overheidsjuristen? Kom vanaf 3 april naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische update 2019 voor overheidsjuristen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met topjuristen als Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan), Olaf Kwast (Wetgevingswerken) en Jolize Lautenbach (NautaDutilh.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =