11:41
21 november 2024

Eergerelateerd geweld in de Syrische gemeenschap: hoe voorkom je dat?

Eergerelateerd geweld in de Syrische gemeenschap: hoe voorkom je dat?

Sinds het ontstaan van de burgeroorlog in 2011 zijn vele Syriërs hun land ontvlucht. Een groot deel vluchtte binnen de regio, maar ook kwamen veel Syriërs naar West-Europa, waaronder Nederland. Aan welke gevaren stonden Syrische vrouwelijke vluchtelingen bloot tijdens de oorlog en de vlucht? Hoe is de huidige situatie van Syrische nieuwkomers in ons land? En hoe kan eergerelateerd geweld voorkomen en aangepakt worden? Deze vragen stonden centraal in een nieuwe KIS-verkenning.

De media kwamen in juni 2021 met berichten over een opvallende toename van Syrische meisjes en vrouwen in de expertise- en behandelcentra voor slachtoffers van eergerelateerd geweld, ‘Sterk Huis’ en ‘Fier’. Deze toename leidde bij Sterk Huis tot de vraag of hun expertise en aanpak van eergerelateerd geweld voldoende aansluit bij de Syrische doelgroep. Om deze vraag te beantwoorden startte KIS dit onderzoek. Naast de uitvoering van een deskresearch hebben we interviews gehouden met twaalf professionals, waarvan de meeste expert zijn in de aanpak van eergerelateerd geweld en huwelijksdwang, andere zijn sleutelpersoon in de Syrische gemeenschap.

Lees verder via kis.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Janine Janssenlector bij Avans Hogeschool, Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *