03:43
01 juli 2022

EC claimt AVG-vrijwaring, na schending

EC claimt AVG-vrijwaring, na schending

De Europese Commissie blijkt – net als het Europese Parlement – niet te voldoen aan de vereisten voor databescherming die de AVG oplegt. Op EC-websites staan zowel cookies als ook spreadsheets met persoonlijke gegevens van workshop- en conferentiebezoekers. Brussel verklaart dat EU-organisaties niet onder de AVG vallen, maar onder een andere set privacyregels die nu nog niet van kracht zijn.

De Europese Commissie verklaart dat het zelf is gevrijwaard van de verstrekkende privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De EU-breed geldende wet is namelijk “om juridische redenen” niet van toepassing op organisaties van de Europese Unie zelf.

Lees verder via agconnect.nl

Meer weten? Kom dan naar het HCB Seminar ‘AVG-Proof na 1.5 jaar – Voor kinderopvang, basisonderwijs en kindcentra’ dat georganiseerd wordt door het Haags Congres Bureau op 22 november in Utrecht. Verder met Ina Brouwer, advocaat bij Borg Advocaten en Ard Jan Dunnik, advocaat bij Coupry. Korting voor oud deelnemers Haags Congres Bureau en voor leden van BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.