05:12
29 november 2023

Drie verdachten betrokken bij drugslab Wezep: OM eist celstraffen en geldboetes

Drie verdachten betrokken bij drugslab Wezep: OM eist celstraffen en geldboetes

In de avond van 21 mei van dit jaar rukte de brandweer uit na een melding van mogelijke brand aan de Stationsweg in Wezep. Een oplettende buurtbewoner zag rook uit het ventilatiekanaal komen. Van brand blijkt echter geen sprake. In het pand treft de brandweer een drugslab aan. Het is volop in bedrijf. Twee verdachten worden ter plekke direct aangehouden. Een derde verdachte vlucht en wordt later gevonden. Het Openbaar Ministerie acht betrokkenheid van de drie bewezen.

De 35-jarige verdachte uit Rotterdam hoorde een celstraf van 30 maanden tegen zich eisen, plus een geldboete van vijfduizend euro. Tegen de andere twee verdachten, een 38-jarige uit Den Haag en een 33-jarige met onbekende woonplaats, eiste de officier 24 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk. Deze twee hoorden naast de celstraf, een geldboete van vijfentwintighonderd euro tegen zich eisen, vanmorgen in de rechtbank in Zutphen.

De officier van justitie: “Deze verdachten produceren harddrugs uit puur financieel gewin. Zij doen dit om er zelf rijk van te worden, maar anderen komen er ernstig door in de problemen.” De officier refereerde onder andere aan een verdubbeling van het aantal drugssterftegevallen tussen 2014 en 2020. “En daarbij zijn de drugslabs zelf ook levensgevaarlijk. Hoe vaak hebben we inmiddels niet ketels door de daken zien vliegen? Daders worden in comateuze toestand bij ziekenhuizen afgeleverd of dood teruggevonden. En dit drugslab is ook nog eens omringd door woonhuizen. Het gevaar voor onschuldige omwonenden is gigantisch”.

Lees verder via om.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *