06:10
13 juni 2021

Drie Friese gemeenten gaan aan de slag met de Hulpkaart

Drie Friese gemeenten gaan aan de slag met de Hulpkaart

Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Bijvoorbeeld door dementie, verslaving, een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid. Of gewoon omdat je even geen woorden meer hebt. Om in dit soort gevallen snel hulp of zorg te kunnen bieden, is er de Hulpkaart.

Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Waadhoeke zijn de eerste Friese gemeenten waar de Hulpkaart binnen hun gebiedsteams aangevraagd kan worden. Zij werken hierin samen met Stichting Aanzet, GGD Fryslân en MEE Friesland vanuit het project Hulpkaart Fryslân, mogelijk gemaakt door ZonMW.

Hulpkaart
De Hulpkaart is een opvouwbaar kaartje dat iemand bij zich kan dragen in het formaat van een bankpas. Daarop staat wie de contactpersoon is en wat mensen die de kaart raadplegen wel of juist niet kunnen doen. Zo biedt de Hulpkaart de kaarthouder de mogelijkheid regie te houden in situaties waarin hij/zij zelf even geen woorden heeft. Iemand omschreef dat als volgt: ‘Zelf de dingen blijven doen, die ik altijd al deed, dat is voor mij belangrijk. Daarom heb ik een Hulpkaart.’

Lees verder via vng.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een − 1 =