01:28
17 januari 2021

Expired: Dekker probeert AVG-stress weg te nemen

Expired: Dekker probeert AVG-stress weg te nemen

Vanaf 25 mei zijn nieuwe Europese privacyregels van kracht. Diverse Kamerleden vrezen dat welwillende organisaties zwaar worden bestraft. Volgens minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming richt toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zich de eerste maanden vooral op voorlichting, maar uitsluitsel kon hij niet geven.

Ongeruste Kamerleden
Dekker reageerde volgens het Financieele Dagblad donderdag tijdens een debat over de nieuwe regels op ongeruste Kamerleden die stelden dat het niet eerlijk zou zijn wanneer organisaties na 25 mei direct zwaar bestraft zouden worden, omdat er nog veel onduidelijk is over de regels. Volgens Dekker heeft de voorzitter van de AP, Aleid Wolfsen aangegeven dat dat de nadruk ligt op het informeren van organisaties en ‘niet ‘op het beboeten van de korfbalvereniging als de welwillendheid er is om aan de regels te voldoen’.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

 

1 comment

  • Door alle heisa rond de AVG ben ik gaan zoeken naar een alternatief voor mijn Dropbox business. Nu gebruik ik vboxxcloud voor de online opslag en ben ik daarnaast op zoek naar een goede crm-oplossing, het liefst eentje uit Nederland..? Meer info vboxxcloud: https://vboxxcloud.nl/avg

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *