09:56
03 oktober 2022

‘De mensen zijn bang’, horen de Syrische vluchtelingen in het Tubbergse hotel

‘De mensen zijn bang’, horen de Syrische vluchtelingen in het Tubbergse hotel

In een hotel in Tubbergen moeten driehonderd asielzoekers worden opgevangen. Een Syrisch gezin dat er nu al verblijft, ziet hoe boze bewoners voor het hotel actievoeren.

Vijf maanden wonen ze hier nu. Het gezin van zes, uit Syrië, zit onder de luifel, rond een tafeltje voor hotel ’t Elshuys in Albergen. Vader Radwan (48), moeder Fatima (44), en hun dochters van 11 en 18, en twee zoons van 14 en 19 jaar. Ze kijken naar wat zich voor hen, op de normaal rustige Gravendijk, afspeelt.

Op de Gravendijk hebben zich woensdagmiddag rond 16.00 uur een stuk of twintig mannen verzameld. Het zijn vooral veel tieners en twintigers uit het dorp. Tractoren blokkeren de toegangsweg naar het hotel. Er is geen politie.

Lees verder via nrc.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.