06:26
22 juni 2021

Data is het nieuwe goud, maar toezicht wordt scherper

Data is het nieuwe goud, maar toezicht wordt scherper

Data wordt wel gezien als het nieuwe goud. Handel in data is letterlijk goud waard en bedrijven hebben data-analytics massaal omarmd. Ook controllers en accountants in business zullen data gebruiken om te adviseren over de business. Maar het omgaan met data brengt wel beperkingen met zich mee en die betreffen vooral de privacy van de personen die onderwerp zijn van de data.

In 2018 is daarom de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ingevoerd die eisen stelt aan bedrijven die met data omgaan en deze verhandelen.

Lees verder via executivefinance.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + negen =