04:37
19 juni 2021

Consumentenbonden ondernemen stappen tegen Ierse toezichthouder om aanpak Google

Consumentenbonden ondernemen stappen tegen Ierse toezichthouder om aanpak Google

Drie consumentenorganisaties, waaronder de Nederlandse Consumentenbond, ondernemen stappen tegen de Ierse toezichthouder Data Protection Commission (DPC). Ze vinden dat de privacywaakhond klachten over Google gedegen moet onderzoeken, schrijft de Britse krant The Sunday Times.

De Consumentenbond trekt hierin samen op met zusterorganisatie Forbrukerrådet uit Noorwegen en het Tsjechische dTest OPS. De drie consumentenorganisaties vinden dat Google op zijn besturingssysteem Android niet op de juiste manier om toestemming heeft gevraagd om locatiegegevens te verzamelen.

Lees verder via fd.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =