09:43
16 juli 2024

Burgemeesters: ‘Voetbalclubs moeten voor elke wedstrijd vergunning aanvragen’

Burgemeesters: ‘Voetbalclubs moeten voor elke wedstrijd vergunning aanvragen’

Clubs in het betaald voetbal zouden voor elke wedstrijd vooraf een vergunning moeten aanvragen. Dat willen de burgemeesters die een betaaldvoetbalorganisatie (BVO) in hun gemeente hebben.

In de vergunning zou beschreven moeten worden wat het risicoprofiel van de wedstrijd is, en hoe de veiligheid is geregeld.

Afhankelijk van het risicoprofiel moet in de vergunning onder meer worden beschreven zijn hoe er wordt gefouilleerd, hoe de kaartverkoop is georganiseerd, wat het plan is bij een eventuele ontruiming van het stadion en hoe er wordt omgegaan met supporters.

Lees verder via rtlnieuws.nl

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors en samen reflecteren als burgemeester, hoofd van politie, hoofd openbare orde en veiligheid of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs te Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *