02:50
02 december 2021

Benoeming MIT-programmateam in aanpak ondermijnende criminaliteit

Benoeming MIT-programmateam in aanpak ondermijnende criminaliteit

Het Multidisciplinair Interventieteam (MIT) in de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit heeft een programmaleiding gekregen. Vanuit de zes samenwerkende organisaties – de Politie, de FIOD, de Douane, de Belastingdienst, de KMar/Defensie en het Openbaar Ministerie (OM) – zijn vier leden voor het programmateam benoemd.

Het MIT frustreert en pakt de criminele verdienmodellen en hun bedrijfsprocessen aan, zowel in nationaal verband als in internationaal verband. In MIT-verband wordt een multidisciplinair datacentrum opgebouwd met behulp van de gedeelde kennis en expertise van alle betrokken diensten, waardoor meer operationele slagkracht ontstaat.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Volg 13 november de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met o.a. Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − zeventien =