12:23
12 juni 2021

‘Andersdenkende’ Kinderraad helpt milieudienst DCMR

‘Andersdenkende’ Kinderraad helpt milieudienst DCMR

Het lijkt de omgekeerde wereld: kinderen die volwassenen van advies voorzien. Toch is dat precies wat er gebeurt bij de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dat is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland, veertien gemeenten in de regio Rijnmond en Goeree-Overflakkee. Zestien kinderen van tien tot twaalf jaar uit de omgeving vormen samen een kinderraad. Zij werpen met nieuwe, innovatieve ideeën een frisse blik op het werk en de toekomst van de DCMR.

Op de voorste twee rijen van de zaal zit de voltallige kinderraad klaar om zijn ideeën te presenteren. Vijf deelgroepjes hebben hun plannen geschetst op evenzoveel grote posters. De zestienkoppige raad heeft twee middagen gebrainstormd over het thema ‘Meldkamer van de toekomst’. Enkele medewerkers en een directielid van de DCMR luisteren aandachtig als het eerste groepje begint te vertellen wat ze hebben bedacht. Hun idee: beloon ‘schone’ bedrijven voor goed gedrag. “Het schoonste bedrijf van het jaar moet een prijs krijgen”, vindt het groepje. “Dat werkt beter dan boetes uitdelen aan de vervuilende bedrijven.”

Lees verder via toezine.nl

Leren over de verschillende perspectieven bij toezicht in transitie? Kom 30 november naar het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2018: Perspectieven op toezicht’ met o.a. prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus Universiteit en IGJ) en Bart Combée (Consumentenbond).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 3 =