06:05
06 december 2023

Agentschap Telecom gaat toezicht houden op Nederlandse cybersecuritycertificatie

Agentschap Telecom gaat toezicht houden op Nederlandse cybersecuritycertificatie

Het Agentschap Telecom gaat in de toekomst optreden als de officiële Nationale Cybersecurity Certificeringsautoriteit in Nederland. Die NCCA gaat toezicht houden op certificeringen van iot-apparatuur en software. Dat is een verplichting vanuit Europese regels.

Het Agentschap Telecom gaat de verplichte rol in de toekomst vervullen, schrijft de instantie. Onder de Europese Cybersecurity Verordening moeten ict-producten als iot-hardware en softwarepakketten gecertificeerd zijn. Onder de verordening is iedere Europese lidstaat verplicht om een toezichthouder aan te stellen die kijkt of de desbetreffende regels gevolgd worden. Dat kan een onafhankelijke toezichthouder zijn of een die wordt geïntegreerd in een bestaande, zoals nu gebeurt.

Lees verder via tweakers.net

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *