03:06
30 juni 2022

Agentschap Telecom gaat toezicht houden op Nederlandse cybersecuritycertificatie

Agentschap Telecom gaat toezicht houden op Nederlandse cybersecuritycertificatie

Het Agentschap Telecom gaat in de toekomst optreden als de officiële Nationale Cybersecurity Certificeringsautoriteit in Nederland. Die NCCA gaat toezicht houden op certificeringen van iot-apparatuur en software. Dat is een verplichting vanuit Europese regels.

Het Agentschap Telecom gaat de verplichte rol in de toekomst vervullen, schrijft de instantie. Onder de Europese Cybersecurity Verordening moeten ict-producten als iot-hardware en softwarepakketten gecertificeerd zijn. Onder de verordening is iedere Europese lidstaat verplicht om een toezichthouder aan te stellen die kijkt of de desbetreffende regels gevolgd worden. Dat kan een onafhankelijke toezichthouder zijn of een die wordt geïntegreerd in een bestaande, zoals nu gebeurt.

Lees verder via tweakers.net

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.