10:16
28 oktober 2021

Achterhoekse gemeenten zetten regionale aanpak ondermijning voort

Achterhoekse gemeenten zetten regionale aanpak ondermijning voort

De acht Achterhoekse gemeenten verlengen de samenwerking van de aanpak van ondermijning tot medio volgend jaar. De bestrijding van de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld blijkt succesvol.

De regionale samenwerking wordt voortgezet om samen een vuist te kunnen blijven maken tegen ondermijning. De acht gemeenten stellen voor het aantrekken van een zogeheten regionale opgaveregisseur jaarlijks 15.000 euro beschikbaar. Die regisseur is sparringpartner voor de burgemeesters, koppelt de regionale aanpak aan de lokale uitvoering en ondersteunt het lokale netwerk binnen de gemeenten.

‘Geen voet tussen de deur’
Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre trekt namens de burgemeesters de kar. “Met de regionale aanpak organiseren we een gestructureerde en efficiënte aanpak van ondermijning in de Achterhoek, zodat ondermijning geen voet tussen de deur krijgt”, zegt ze. “Hiervoor is een structurele en zichtbare aanpak nodig.”

Lees verder via gld.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 3 =