03:43
24 juni 2024

Aanpak problemen jeugdzorg verdeelt grote politieke partijen

Aanpak problemen jeugdzorg verdeelt grote politieke partijen

GroenLinks-PvdA en VVD willen doorgaan met de verbeterplannen voor de jeugdzorg. NSC van Pieter Omtzigt wil juist ‘fundamentele aspecten’ van het jeugdzorgstelsel opnieuw tegen het licht houden. Hiermee staat NSC lijnrecht tegenover de twee andere partijen. De drie staan in de peilingen op gelijke hoogte en strijden erom wie op 22 november de grootste wordt.

Jeugdzorg is al jaren een hoofdpijndossier, zeker ook in politiek Den Haag. De vraag stijgt alsmaar, de wachtlijsten zijn lang en voor de meest kwetsbare jongeren is er vaak geen geschikte hulp. Onder meer inspecties, kinderrechters en zorgverleners uiten al jaren hun grote zorgen over de slechte situatie in de jeugdzorg. Gemeenten kwamen na de invoering van de Jeugdwet in 2015 al snel in financiële problemen, omdat zij niet uitkwamen met het budget dat zij van het Rijk krijgen.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren van prof. dr. Esther Versluis over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met verder onder meer Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *