04:23
29 februari 2024

Aanmeldoproep Camera in Beeld

Aanmeldoproep Camera in Beeld

Vanaf 17 oktober krijgen ruim 15.000 particuliere deelnemers aan Camera in Beeld een e-mail van de politie, waarin we hen vragen zich opnieuw aan te melden voor dit systeem met hun DigiD. Door de koppeling aan DigiD is de camera-informatie voortaan gemakkelijker actueel te houden. ‘En dat zorgt ervoor dat we zo gericht mogelijk camerabeelden op kunnen vragen als dit nodig is voor opsporingsonderzoek’, aldus landelijk projectleider Karel van Engelenhoven.

Bewezen middel
Camera in Beeld kent momenteel ruim 65.000 deelnemers met in totaal ruim 315.000 camera’s. Dit zijn zowel particulieren als bedrijven. Van de particulieren hebben circa 15.000 deelnemers zich in het verleden nog niet aangemeld met hun DigiD. Zij krijgen nu een e-mail van de politie om daar verandering in te brengen.

Karel van Engelenhoven: ‘Camera in Beeld heeft zich al vaak bewezen als een effectief middel, waarmee burgers de politie kunnen helpen om verdachten op te sporen. Daarom vinden we het zo belangrijk dat zo veel mogelijke bestaande deelnemers zich opnieuw aanmelden met hun DigiD. Zo zien wij per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Dat helpt de politie om vervolgens sneller en gerichter camerabeelden op te vragen na bijvoorbeeld een inbraak, (woning)overval of ander misdrijf. Zo houden we samen de wijk veilig.’

Lees verder via politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *