09:54
03 oktober 2022

Zorgen bij burgemeesters over wijdverbreide ondermijning

Zorgen bij burgemeesters over wijdverbreide ondermijning

Ondermijning is een probleem in bijna alle gemeenten, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) samen met EenVandaag. Ruim 90 procent van de ondervraagde burgemeesters maakt zich druk over ondermijning in hun gemeente. En 80 procent weet zeker dat er bij hen lokaal ondermijning plaatsvindt.

Het NGB verspreidde een vragenlijst onder de 344 burgemeesters. Een derde vulde deze in, de uitkomsten zijn verwerkt in een rapportage. Ruim de helft heeft het idee dat de mate van ondermijning de laatste vijf jaar is toegenomen, volgens een kwart is het gelijk gebleven.

Eveneens meer dan de helft van de burgmeesters zegt weinig grip te hebben op ondermijning. Er zijn onvoldoende middelen om het probleem aan te pakken, aldus 70 procent.

Lees verder via gemeente.nu

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden (vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties, buitengebieden etc.)? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.