Chemiebedrijf Chemours had actief informatie met de overheid moeten delen over de schadelijkheid van de stoffen die het uitstootte bij het maken van pfas. Daarom is het bedrijf deels aansprakelijk voor de schade die is geleden, zo bepaalde de rechtbank Rotterdam vanochtend. Het is een belangrijk vonnis in een van de vele zaken die er lopen tegen het chemiebedrijf. Wat betekent die uitspraak precies? En hoe gaat het verder?
Waar draait deze zaak om?
De zaak is aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden, die in de buurt liggen van het bedrijfsterrein. Het gaat om een civiele zaak, waarin de rechter nu in een tussenvonnis heeft vastgesteld dat Chemours aansprakelijk is voor schade door de uitstoot van PFOA, een pfas-soort, tussen 1984 en 1998.
Lees verder via nos.nl
Meer leren over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de 2023 – Toezicht in verbinding met onder meer Prof. dr. Esther Versluis, hoogleraar European Regulatory Governance aan de Universiteit Maastricht en Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.
Meer leren over de omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie van Otto Adang en andere docenten? Kom vanaf 9 november naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie’ van het Haags Congres Bureau die start op 9 november 2023.