11:50
13 mei 2021

‘Problemen? Wij zijn het probleem’

‘Problemen? Wij zijn het probleem’

Beleidsmakers zien de Amsterdamse Wildemanbuurt als een ‘wetteloze jungle’ waar probleemjongeren, in dienst van criminele netwerken, de rest van de buurtbevolking terroriseren. Criminoloog Thijs Jeursen heeft zo zijn bedenkingen over een beleid dat drugscriminaliteit reduceert tot een probleem van hangjongeren.

Vanuit hun kantoorflat aan Plein ’40 ’45 in Amsterdam-West kijken beleidsmakers en maatschappelijk werkers uit over de buurt onder hen. Ze zien de Wildemanbuurt – what’s in a name – als een wetteloze jungle waar hangjongeren in drugs handelen en mensen terroriseren.

De Wildemanbuurt, een relatief kleine stadswijk, telt ongeveer 5 duizend inwoners en staat bij gemeente, politie en maatschappelijk werkers bekend als een probleemgebied. De verwaarloosde buurt, voornamelijk bevolkt door Amsterdammers met een migratieachtergrond en een laag inkomen, kent weinig sociale cohesie en veel vooral aan drugs gerelateerde criminaliteit.

Lees verder via socialevraagstukken.nl 

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − elf =