Mensen die wel een onderwijsdiploma hebben maar niet voor de klas staan. Dat zijn er zo’n 80.000. Het kabinet zag vijf jaar geleden deze mensen nog als een oplossing voor het lerarentekort, maar waar zijn ze dan nu? Dat meldt EenVandaag.
De cijfers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laten zien dat een kwart van de startende docenten jonger dan 30 in het voortgezet onderwijs binnen vijf jaar alweer stopt. Te grote klassen en te veel lesuren zorgen voor die uitval. Ook voor ouder onderwijspersoneel blijkt uit onderzoek dat werk- en regeldruk de oorzaak zijn om te stoppen met lesgeven.
Uitputting
“Uitputting kan leiden tot uitval. Dat geeft een reden om het onderwijs te verlaten en een op zoek te gaan naar een baan die je minder uitput”, aldus Frank Cörvers, hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt aan de Universiteit van Maastricht.
Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl
Meer leren over het ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.