07:31
23 mei 2024

Opmerkelijk veel ’opmerkelijk’ gedrag in de Hof

Opmerkelijk veel ’opmerkelijk’ gedrag in de Hof

In Goor en de overige kernen in de gemeente Hof van Twente worden constante hoge aantallen van meldingen van personen met zorgwekkend gedrag gesignaleerd. Na Enschede, Almelo en Hengelo, scoort de Hof het hoogst in Twente. Daarom wil de gemeente tijdig de juiste hulp in te zetten om escalaties en overlast te voorkomen…

Om meteen specifieke expertise te hebben op het gebied van zorgwekkend gedrag bijvoorbeeld in psychiatrische zin of met betrekking tot verslavingszorg moet een zogenoemde ‘De Wijk-GGD’er’ worden aangesteld. Gezondheidsinstelling ZonMw heeft met het project ‘Grip op Onbegrip’ een subsidie beschikbaar die gebruikt kan worden voor de inzet van zo’n Wijk-GGD’er voor de duur van twee jaar. De gemeente wil deze gaan aanvragen met als doel om op termijn een daling van 30% van het aantal meldingen van personen met verward en/of onbegrepen gedrag en adequatere aanpak voor de zorg voor cliënten en ondersteuning van hun naasten.

Bericht oorspronkelijk geplaatst op goorsnieuws.nl

Meer leren over verwarde personen, ondermijning en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *