08:06
22 november 2024

Opgavegericht werken: de succesfactoren

Opgavegericht werken: de succesfactoren

Als ‘hoe’ boven ‘wat’ gaat
Natuurlijk hebben we allemaal in de afgelopen jaren goed gekeken en geluisterd naar mensen als Wouter Hart en Simon Sinek. En werken we, juist in publieke organisaties, steeds meer vanuit de bedoeling. Focussen we op het ‘waarom’ en het ‘wat’. Veel discussies over wat we doen en hoe we het doen worden gelukkig voorafgegaan door de vraag waarom we iets doen. En met welke bedoeling.

Ter voorbereiding van een lezing en workshop over opgavegericht werken bleek echter dat één van de succesfactoren van de introductie van het opgavegericht werken in onze gemeenten de manier is waarop we het hebben gedaan. Niet zozeer het waarom of wat, maar ‘hoe’ dus.

Want de aanleiding om opgavegericht te gaan werken was niet uniek. Zoals veel gemeenten zijn wij op zoek naar een manier om invulling te geven aan de veranderende rol van de overheid. En zochten we daarnaast een manier om voor bestuurders en medewerkers helderder te maken wie aanspreekbaar is op te bereiken resultaten. In dit artikel dus geen verdere uiteenzetting over wat en waarom we opgavegericht zijn gaan werken. Wel over wat één van de verklarende factoren is achter het succes van de introductie.

Lees verder via platformoverheid.nl

Meer leren over opgavegericht (opgaven gestuurd) werken en slim sturen, in theorie en praktijk? Kom 20 juni naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerde Nieuwspoort Seminar ‘Bestuurskunde BinnensteBuiten – Opgavegericht werken en slim sturen’ met oa ing. Peter Struik MBA (Partners + Pröpper) prof. dr. Katrien Termeer (Wageningen University), Dr. Linze Schaap (Tilburg University), Renzo Steijvers (Gemeente Den Haag), Bart Teunissen (Gemeente Doetinchem) en Ineke den Heijer (Provincie Zuid-Holland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *