05:21
25 september 2022

Miljardenschade door criminaliteit tegen burgers, vooral online veel gedupeerden

Miljardenschade door criminaliteit tegen burgers, vooral online veel gedupeerden

Nederlanders hebben vorig jaar naar eigen zeggen 2,5 miljard euro schade geleden door criminaliteit. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ministerie van Justitie en Veiligheid, waar ruim 173.000 mensen aan hebben meegedaan. Een derde van het schadebedrag, bijna 830 miljoen euro, kregen mensen terug van de verzekering.

In totaal waren er vorig jaar een miljoen vernielingen en 3,2 miljoen vermogensdelicten. Fraude bij online aankopen kwam 1,3 miljoen keer voor en dat is het vaakst van alle delicten. De schade viel in deze gevallen echter financieel gezien mee: de helft ervan lag onder de 50 euro.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van Ron van GijnGodfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.