12:43
26 april 2024

Lokaal bestuur in een improvisatiemaatschappij Tien principes voor geïnspireerd doen samenleven

Lokaal bestuur in een improvisatiemaatschappij Tien principes voor geïnspireerd doen samenleven

e leven in een improvisatiemaatschappij. Die is even onvoorspelbaar als inspirerend. Ze genereert onbehagen, maar ook nieuwe dynamiek. Vooral van gemeenten wordt verwacht dat zij – dichtbij de zorgen én de kracht van mensen – tot nieuwe vormen van samenleven komen. Daarvoor is een nieuwe bestuursstijl nodig. Deze laat zich samenvatten in tien helder geformuleerde principes die zijn geïnspireerd op de metafoor van de jazzmuziek.

Doelgroep

Politici en politicologen, bestuurders en bestuurskundigen, sociaal werkers en sociologen, beleidsambtenaren, magistraten, politieleiders, criminologen, studenten en betrokken burgers – eenieder die zich bekommert om de toestand in de samenleving en daarin een wetenschappelijk geïnformeerde rol wil spelen.

Auteursinformatie

Hans Boutellier is wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut en bijzonder hoogleraar Veiligheid & burgerschap aan de VU Amsterdam. Hij publiceerde het spraakmakende boek De improvisatiemaatschappij (2011). In dit vervolg daarop zet Boutellier de consequenties voor het lokaal bestuur uiteen. Hij schreef eerder De� veiligheidsutopie en Solidariteit en slachtofferschap. Zijn boeken verschenen ook in het Engels en Frans.

Bestellen bij: Boom Bestuurskunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *