In tijden van corona ziet de Inspectie SZW erop toe dat bedrijven hun werknemers de ruimte geven om de coronaregels na te leven. Tegelijk gaat de inspectie door die regels zélf ook heel anders te werk, vertelt woordvoerder Paul van der Burg. Hij benoemt de beperkingen én de nieuwe kansen.
Aandacht herverdelen
Hoe heeft corona jullie manier van werken het meest beïnvloed?
“Ons focuspunt werd deels verlegd. Veel bedrijven, zoals de horeca, moesten vorig jaar dicht. Daar viel dus veel minder te inspecteren. Andere branches hebben we juist méér aandacht gegeven, zoals de vleesverwerkingsindustrie. Uit die hoek kwamen veel meldingen van besmettingen, bijvoorbeeld doordat werknemers niet genoeg afstand van elkaar konden houden. Bovendien leek het virus zich door de kou in de slachterijen sneller te verspreiden.”
Lees verder via toezine.nl
Meer leren over trends in toezicht? Kom 17 mei naar het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.