Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Marc Merx, hoofd handhaving bij de Kansspelautoriteit vertellen op de website van de Kansspelautoriteit over de campagne ‘Illegaal gokken is geen spelletje’. Deze campagne is bedoeld om illegaal gokken en de criminele netwerken erachter tegen te gaan.
Ondermijning aanpakken
Burgemeester Aboutaleb: “De Rotterdamse aanpak van ondermijnende criminaliteit is integraal: we werken intensief samen met vaste partners binnen het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) Rotterdam zoals politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Douane en FIOD. De Kansspelautoriteit betrekken we bij specifieke thema’s zoals illegaal gokken. Een illegaal gokhuis sluiten of een hennepkwekerij oprollen is 1 ding, het opsporen van samenwerkingsverbanden die met dit soort activiteiten hun criminele geld verdienen is van een andere orde. Daar is een goede samenwerking tussen verschillende partijen voor nodig.”
Samenwerking
Marc Merx: “De samenwerking geschiedt op 2 fronten. Gemeenten en politie benaderen ons met de vraag om assistentie. Onze capaciteit dwingt ons keuzes te maken. Zo kijken we naar de concreetheid van de melding, de ernst van het aanbod en of we de locatie en/of aanbieder al een geschiedenis heeft. Ook zoeken we uit of het een incidenteel geval is of dat de gemeente en/of politie een gebied wil aanpakken om bijvoorbeeld ondermijnende activiteiten of witwassen aan te pakken waar kansspelen een onderdeel van zijn.”
- Lees het volledige artikel op de website van de Kansspelautoriteit
De aanpak van georganiseerde criminaliteit richt zich op de cruciale ondersteunende activiteiten van ‘de bovenwereld’ aan ‘de onderwereld’’ De barrièremodellen van het CCV helpen u bij deze aanpak.
|
Bron: Het CCV