08:50
21 november 2024

Het hete hangijzer Tata, zit er nog toekomst in?

Het hete hangijzer Tata, zit er nog toekomst in?

Gezondheidsproblemen voor omwonenden, het overtreden van milieuregels en de grootste stikstof- en CO2-uitstoot van ons land. Tata Steel Nederland lijkt alleen maar hoofdpijndossiers te hebben. De overstap naar groen staal, geproduceerd door waterstof, moet zorgen dat het bedrijf in 2045 schoner en klimaatneutraal is, maar in juli bleek Tata Nederland te twijfelen over deze toekomst. Een aangepaste versie van de groenstaalplannen ligt wederom op tafel, maar vertraging ligt op de loer. Jaël Poelen, Redacteur Duurzaamheid verkent aan de hand van vijf vragen of er nog een toekomst voor Tata Steel is in Nederland.

Wat zijn de afspraken?
Uit het duurzaamheidsverslag 2021-2022(1) van Tata Steel blijkt het bedrijf goed voor 8 procent van de nationale CO2-uitstoot en 24 procent van de uitstoot van de industriële sector in Nederland. Vorig jaar juli ondertekenden de provincie Noord-Holland, het ministerie van IenW, het ministerie van EZK en Tata Steel een intentieverklaring om in 2030 5 megaton CO2 minder uit te stoten en om in 2045 klimaatneutraal te zijn.

Lees verder via klimaatweb.nl

Meer leren van o.a. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane en Prof. dr. Esther Versluis, hoogleraar European Regulatory Governance aan de Universiteit Maastricht over actuele trends en ontwikkelingen in het toezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met verder oa Gijs van Maanen (UvT), Paul van Dijk (zelfstandig adviseur), Leonie Schakel (NZa)  en Frans van Bruggen (DNB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *