06:38
28 oktober 2021

Het geheim van Opzoomeren

Het geheim van Opzoomeren

Opzoomeren is het schoolvoorbeeld van bewoners die samen verantwoordelijkheid nemen, en bepaald geen eendagsvlieg. De Opzoomerstraten bestaan nu al sinds 1994, en groeiden dankzij corona met 350 tot 2200 straten. Jos van der Lans ging er destijds kijken en nu weer. Waarom floreert het initiatief nog altijd?

Ik heb, schat ik, vanaf het begin van mijn carrière in 1981 wel meer dan duizend ontmoetingen gehad met mensen die op enigerlei wijze sociaal actief of betrokken waren – professionals, actieve bewoners, welzijnswerkers, wetenschappers, bestuurders en politici. Ik heb er boeken over geschreven, theorieën over gelanceerd, beschouwingen ten beste gegeven. Maar ik weet ook dat als ik deze plekken en mensen weer opnieuw zou bezoeken in vrijwel alle gevallen de omstandigheden totaal veranderd zouden zijn. Daarom was ik meteen enthousiast toen Opzoomer Mee mij uitnodigde om een dagje op bezoek te komen en mijn waarnemingen met hen te delen.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − tien =