09:53
23 mei 2022

Dezelfde kant op: Brabantse omgevingsdiensten werken effectiever samen

Dezelfde kant op: Brabantse omgevingsdiensten werken effectiever samen

Het rapport van de commissie-Van Aartsen en de aankomende Omgevingswet zijn voor veel omgevingsdiensten reden genoeg om de teugels strakker aan te trekken. De drie diensten in Noord-Brabant lopen hierop vooruit. Onder de noemer ‘KOMPAS’ scherpen zij hun VTH-taken aan en trekken ze samen op voor een veiligere leefomgeving. De aanpak toont hoe aparte omgevingsdiensten dankzij hun lerend vermogen tóch uniform kunnen werken.

De leefomgeving veilig houden en ons milieu beschermen – door het hele land zijn maar liefst 29 verschillende omgevingsdiensten daar verantwoordelijk voor. In alleen al de provincie Noord-Brabant zijn het er drie: in het noorden (ODBN), het midden en westen (OMWB) en het zuidoosten van de provincie (ODZOB). Binnen het project KOMPAS van de provincie werken deze omgevingsdiensten sinds 2018 aan meer samenhang van hun VTH-taken. Voluit: vergunningverlening, toezicht en handhaving.

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 1 april en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.