04:38
02 oktober 2022

Conferentie Effectief Jongerenwerk groot succes! Preventie, signaleren en radicalisering

Afgelopen maandag heeft de Conferentie Effectief Jongerenwerk plaatsgevonden. In aanloop naar 11 september jongstleden schreef ik al een stuk over het belang van deze conferentie voor het vak jongerenwerk.

Er hebben ruim 150 professionals deelgenomen aan deze conferentie. Onder de deelnemers waren er zowel jongerenwerkers, leidinggevenden, alsook beleidsmakers jeugd en sociaal domein. Het centrale thema was de Effectiviteit van het Jongerenwerk.

Hieronder een terugblik op deze succesvolle bijeenkomst van professionals in het jongerenwerk.

Diverse sprekers deelden hun visie over het belang van het vak jongerenwerk. Paul Kagie (wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch), Gon Mevis (bestuurder/directeur van ContourdeTwern, Tilburg) en Leen Verbeek (Commissaris van de Koning Flevoland) deelden hun visie over de toegevoegde waarde van het jongerenwerk.

Paul Kagie benadrukte dat het in het hedendaags jongerenwerk vooral moet gaan om de kwaliteit en maatwerk van het jongerenwerk. Leen Verbeek wees op de rol welke het jongerenwerk kan hebben in het vroegtijdig signaleren en tegengaan van mogelijke radicalisering onder jongeren. Gon Mevis deelde zijn ervaringen over het belang van presentie als basis van goed jongerenwerk.

Naast het hoofdprogramma waren er ook voldoende momenten om te netwerken en met elkaar van gedachten te wisselen.

Als voormalig jongerenwerker en betrokken ondernemer in het jongerenwerk sluit ik me ook aan bij de conclusies van de dagvoorzitter Henny Wibbelink: “Jongerenwerk verdient een volwaardige plek in ons sociale stelsel en dient structureel in plaats van incidenteel te worden ingezet.”

Lees het volledige artikel van Dimitri Hiy op de website van DA Systems.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.