12:43
08 december 2023

Expired: Campagne ‘Stop heling’

Expired: Campagne ‘Stop heling’

Voor je het weet, koop je gestolen spullen. Maak het dieven niet te makkelijk. Controleer voor je iets tweedehands koopt of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Meer informatie vind je ook op www.stopheling.nl. Hieronder staan zes tips:

Tip 1: Check het serienummer als je een tweedehands product wil kopen.

Via de site www.stopheling.nl of de Stop Heling app kun je controleren of een aangeboden product gestolen is. Je hebt dan wel het serienummer van het aangeboden product nodig. Dit kan je opvragen bij de verkoper.

Tip 2: Gestolen? Vul het meldformulier van de politie in dat op je scherm verschijnt.

Als het ingevoerde (unieke) serienummer overeenkomt met een nummer in de database van Stop Heling, betekent dit dat het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Je koopt dat product dan niet. Maar je kunt meer doen. Geef via de meldknop aan de politie door waar je het gestolen product hebt aangetroffen. De politie stelt dan een onderzoek in. Zo draag je bij aan het oplossen van inbraken, straatroven en andere vormen van diefstal.

Tip 3: Registreer je eigendommen.

• Noteer altijd het serienummer als je een nieuw product gekocht hebt. Een serienummer is uniek voor het product. En na diefstal kunnen je waardevolle spullen zo altijd herkend en teruggevonden worden.
• Noteer de serienummers van je waardevolle spullen in de Stopheling app en mail die naar je zelf. Bewaar de lijst op een veilige plek.
• Maak van kostbare spullen die geen serienummer hebben een foto en upload de foto op de Stopheling app.

Tip 4: Upload foto’s van kostbaarheden zonder serienummer in de Stop Heling app

Sommige eigendommen hebben geen serienummer, maar wil je toch graag registreren. Bijvoorbeeld omdat ze heel kostbaar zijn, zoals kunst en antiek. Of omdat ze emotionele waarde hebben, zoals juwelen die je van je (groot)ouders hebt geërfd. Wanneer een serienummer ontbreekt, kun je een foto van je kostbaarheden maken en uploaden in de Stop Heling app. Als ze gestolen worden, helpen foto’s de politie bij opsporing van de dader en vergroot je de kans dat je je eigendommen terug krijgt.

Tip 5: Doe aangifte bij diefstal

Doe na diefstal van je eigendommen altijd aangifte bij de politie. Dankzij de registratie van je eigendommen in de Stop Heling app kun je snel nagaan welke belangrijke spullen ontvreemd zijn en kun je de politie makkelijk, nauwkeurig en snel informeren. Dit vergroot de kans dat je je spullen terug krijgt. Bovendien help je de politie bij het opsporen van de dief.

Tip 6: Beveilig je mobiele telefoon voor het geval van diefstal en vermissing

Bij de meeste mobiele telefoons kun je de anti-diefstal functies eenvoudig activeren. Ga naar ‘Instellingen’ en zet vervolgens de functionaliteit ‘Zoek mijn telefoon’ of ‘Vind mijn mobiel’ aan. Wordt je mobiele telefoon gestolen? Dan kun je via de website van het merk of besturingssysteem je toestel terugvinden, persoonlijke data wissen en het toestel blokkeren. Voor meer informatie: boefproof.nl.

Bron: Secure Wierden

Lees verder via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *