05:35
05 maart 2024

Boete voor gebruik Google Workspace door Zweedse lokale overheden

Boete voor gebruik Google Workspace door Zweedse lokale overheden

De Zweedse toezichthouder heeft een boete van zo’n 300.000 Zweedse Kronen (26.000 euro) uitgeschreven voor een overtreding van de Zweedse gemeente Östersund. Het bestuur had een privacyonderzoek moeten verrichten naar het gebruik van het digitale schoolplatform, maar deed dit niet.

Google Workspace for Eduction werd in Östersund in 2020 bij 24 scholen in de gemeente geïntroduceerd, onder meer om zo leerlingen feedback te geven op schoolopdrachten. De persoonsgegevens van bijna 6.000 leerlingen en 1.300 medewerkers werden daarbij verwerkt.

Lees verder via agconnect.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met nog (ook los te volgen) seminars op 7 en 14 december in Den Haag en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht in de omgeving – Relaties met Europees recht en met interne toezichthouder
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken
  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie

Sprekers zijn Esther Versluis, Universiteit Maastricht, Bart Snels, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Leonie Schakel, NZa, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *