Voor enige tijd midden in de pandemie belde Guus Meershoek Universiteit Twente (UT) op dat hij iemand had die wilde afstuderen aan de UT waarna ze de titel master of science mag voeren.
Ik help al jaren studenten die meer willen weten over de politie en gebiedsgebonden politie (GGP). Dat is ontstaan toen Kees van de Vijver (IPIT) met een groep studenten langs kwam en ik een rondleiding verzorgde in het politiebureau. Ook hadden we als politie Twente veel opleidingsplekken in onze organisatie. En omdat het leuk is om dingen te laten zien en dan daarover iets te vertellen geeft het mij altijd energie om mee te helpen. Omdat ik zelf deze opleiding niet gevolgd hebt leer ik elke keer weer een aantal dingen via het afstuderen van de ander. Mijn netwerk is hierdoor steeds groter geworden.
De vraag die ik had was of ons basisteam Enschede, de wijkagenten probleemgericht werken. Als ze dat doen dan nemen ze vanaf het begin de burgers, bestuur en iedereen die kan meedragen aan de oplossing van het probleem, mee en kom je tot duurzame oplossingen.
Als je Saxion Hoge School in Enschede betreedt staat op de traptreden dat de wetenschap verklaart dus als Carmen klaar is met deze vragen dan heb ik een verklaring (aanbevelingen hoe het beter kan).
Afgelopen dinsdag mocht in beperkte kring en natuurlijk online de verdediging plaats vinden waarbij ik als haar praktijkbegeleider fysiek, dubbel gevaccineerd en op gepaste afstand maar wel betrokken en nieuwsgierig, aanwezig mocht zijn.
Wat in het kort haar aanbevelingen zijn is voor de lezer mogelijk een open deur …………
maar ik vertel het toch even; als de gemeenschap aan preventie doet ben je goed bezig want voorkomen is beter dan genezen. Verder dient er een mix van informeel contact te zijn in combinatie met 1 persoon die dan de regie pakt op de afgestemde voortgang. Kan dat de wijkagent zijn? Dat kan als hij of zij in zijn wijk is en geen afgeleide andere zaken gaat doen. Zou het iemand kunnen zijn? Er was natuurlijk veel meer en als u interesse heeft dan ik zorgen dat u toegang krijgt tot haar scriptie.
Voor mijn organisatie is het belangrijk om de aanbevelingen te bespreken. En daarom heb ik de uitkomsten van haar onderzoek met portefeuillehouders en andere vooraanstaanden gedeeld om te gaan kijken hoe we onze dienstverlening nog meer kunnen verbeteren. Terwijl ik aan typen ben zie ik een berichtje op LinkedIn voorbijkomen gepromoot door Eric Bervoets dat een student onderdak zoekt voor een afstudeeropdracht en toen dacht ik aan dit platform VL-nieuws dat in die regio/landelijk actief is dus ik heb Elwin Veldhuis gevraagd om dit bericht onder uw aandacht te brengen.
Via zijn platform ben ik meer te weten gekomen over LKB, een leiderschapsreeks van het Haags Congres Bureau. Eigenlijk kun je Nederland veilig en leefbaar maken als je de jongere generatie onze wereld laat onderzoeken en jezelf openstelt voor nieuwe inzichten.
Bennie Beuvink