11:40
03 december 2022

ACM: Kledingbedrijven overdrijven claims duurzaamheid

ACM: Kledingbedrijven overdrijven claims duurzaamheid

Kledingbedrijven doen zich graag duurzaam voor, maar zij overdrijven hun claims vaak en de onderbouwing ontbreekt. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat daarom de duurzaamheidsclaims van zes kledingbedrijven die in Nederland actief zijn extra onderzoeken.

“Wij zien dat veel kledingbedrijven zich graag duurzaam voordoen, maar dat zij hun claims vaak overdrijven en dat de onderbouwing ontbreekt. Hiertegen treden wij nu op, waarbij we ook sancties kunnen opleggen”, aldus de ACM. Bedrijven die regels overtreden, krijgen mogelijk een boete of een last onder dwangsom opgelegd door de toezichthouder.

Lees verder via bnnvara.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman). Korting voor leden van Vide en voor oud deelnemers Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.