Mensen met verward gedrag sneller en beter helpen, door een intensievere samenwerking tussen de politie en zorgsector. Dat is het doel van een pilot die op 3 oktober is gestart in de noordelijke wijken van de stad Groningen onder de naam Groningen Hotspot.
De pilot is opgezet omdat de politie steeds vaker te maken krijgt met meldingen van mensen met verward gedrag, ook wel onbegrepen gedrag genoemd. Onder meer door bezuinigingen in de zorg komen deze mensen sneller op straat terecht. De politie in Groningen kreeg afgelopen jaar 3400 van deze zogeheten E33-meldingen.
Ondersteuning voor agenten
Het doel van het project is om mensen met dit onbegrepen gedrag sneller en beter te helpen. Dat betekent dat tijdens de duur van de pilot twintig uur per week een sociaal psychiatrisch verpleegkundige op het politiebureau in stadswijk Lewenborg is, om agenten eventueel te ondersteunen bij meldingen over mensen met verward gedrag.
Lees verder via rtvnoord.nl
Waar ligt uw burgemeester wakker van? Kom 1 april naar de 8e editie van het HCB Seminar De Veilige Gemeente, deze keer over actuele on- en offline risico’s in uw gemeente. Met aandacht voor hackers en online fraudeurs, explosies, jonge criminelen, de impact van online op offline, polarisatie & radicalisering en personen met onbegrepen gedrag. Ook gaan we in op een integrale aanpak, het delen van kennis- en informatie en de regelgeving daarbij. Kijk voor meer informatie en inschrijving op haagscongresbureau.nl.