De ongelofelijke eindsprint van Femke Bol bij de gemengde estafette. De historische marathonwinst van Sifan Hassan. En de gouden worp van Worthy de Jong bij 3×3-basketbal. Miljarden mensen wereldwijd zagen het live op tv, net als alle andere topsport tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Mede dankzij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur. Een kijkje in de onzichtbare wereld van radio- en tv-frequenties.
Quizvraag: wat moet er allemaal geregeld worden bij de Olympische Spelen? De logische antwoorden: sportaccommodaties, infrastructruur, logistiek, beveiliging en vrijwilligers. Waarschijnlijk roept niemand spontaan: het frequentiespectrum! Terwijl dit cruciaal is om alle mooie sport wereldwijd live uit te zenden op radio en tv. “Elk tv- en radiostation heeft zijn eigen uitzendfrequentie, zodat ze elkaar niet storen”, legt adviseur Aart Ballast van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) uit. “Daarnaast gaat alle normale communicatie ook gewoon door. Denk alleen al aan het mobiele telefoonverkeer. Als RDI adviseren we over frequenties, geven we vergunningen af én zien we tegelijkertijd toe op de naleving daarvan.”
Lees verder via toezine.nl
HCB Seminar Toezicht in Transitie: “Versterking van toezicht”
Meer weten? Op 20 november organiseert het HCB een seminar over “Versterking van toezicht, Werken met en voorbij je mogelijkheden”. De bijeenkomst gaat in op de vraag welke versterkingen gewenst zijn en hoe die kunnen worden bereikt.
Meer informatie vind je op hier.