Hoe maak je als politie verbinding met verschillende gemeenschappen, leefstijlen en culturen in de samenleving? Onderzoekers van de Politieacademie bekeken goede werkwijzen om als politie in verbinding met de samenleving te staan en komen: “In een tijd van toenemende maatschappelijke spanning, wat kan helpen om in verbinding te zijn? Je moet niet wachten met die verbinding tot het al te laat is.” Het onderzoek werd gisteren gepresenteerd op het seminar ‘In verbinding’.
Het maken van verbinding met de samenleving is cruciaal voor de politieorganisatie. Om maatschappelijke spanningen vroegtijdig te signaleren en daarop in te kunnen spelen. Met het oog op de toenemende polarisatie is de noodzaak van verbinding urgenter geworden. Maar ook andere maatschappelijke en veiligheidsthema’s, zoals de aanpak van ondermijning, vragen om een actief verbindende rol van de politie. Hoe doe je dat in de praktijk: verbinding maken en in verbinding staan? Onderzoeker Ronald van der Wal en lector Otto Adang van de Politieacademie bekeken daarom verschillende werkwijzen uit de politiepraktijk om in verbinding te treden met burgers.
Lees verder via politieacademie.nl
Meer leren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen over maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met Jan van der Grinten, Van Doorne (oa over het online gebiedsverbod), Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.