10:03
16 september 2019

Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen – start 7 november

Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen – start 7 november

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs
7 november en 12 december 2019
9.30 – 17.00 uur met lunch

HCB Seminarreeks
Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen

Uw lokale, provinciale of landelijke overheidsorganisatie heeft te maken met de gevolgen van een flink aantal wetswijzigingen. Bent u daar voldoende op voorbereid?

De Omgevingswet vraagt een volledig andere manier van denken en werken en gaat daarmee flink beslag leggen op uw capaciteit. En wat betekent dit voor de door uw gemeente door te voeren Energietransitie?

In het sociaal domein heeft u te maken met klachten, bezwaren en beroepen. Het goed omgaan met geschillen is van groot belang.

Ook de regels over uw omgang met gegevens, informatie en documenten veranderen voortdurend. De Digitale Transformatie van het openbaar bestuur is in volle gang, waarbij onder meer openbaarheid, privacy en gegevensbescherming kansen bieden maar ook risico’s met zich meebrengen. Bent u daar op toegerust?

Tenslotte staat het openbare orde-recht weer vol op in de belangstelling, ook door de toenemende aandacht voor ondermijning. Denk bijvoorbeeld aan de sluiting van drugspanden op basis van de Opiumwet, maar ook aan lastige situaties als een pedofiel die terugkeert in de wijk of beschietingen van coffeeshops en horecazaken. Welke bevoegdheden heeft de burgemeester en hoe zet u die als gemeente goed in?

Tijdens de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen’ krijgt u in 4 compacte seminars in 2 dagen theoretische kaders aangereikt en gaat u aan de slag met:

  • Openbare Orde-recht
  • Digitale Transformatie van het openbaar bestuur
  • Geschilbeslechting in het sociaal domein
  • De Energietransitie en de Omgevingswet

U kunt zich ook voor 2 seminars inschrijven.

Met medewerking van o.a. Jan van der Grinten & Anita van den Berg (Kennedy van der Laan), Arthur de Groot & Ard Jan Dunnik (Coupry).

Mogen wij u verwelkomen vanaf 7 november bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Lees verder via haagscongresbureau.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *