07:41
21 februari 2019

Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen – start 3 april

Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen – start 3 april

Koninklijk Instituut van Ingenieurs
3 april, 10 april, 17 april en 24 april 2019
13.30 – 17.00 uur met lunch vanaf 12.30 uur

HCB Seminarreeks
Juridische Update 2019
voor overheidsjuristen

Korting voor leden VOM, VPR, JuristenRijk en NVvA

Uw lokale, provinciale of landelijke overheidsorganisatie heeft te maken met de gevolgen van een flink aantal wetswijzigingen. Bent u daar voldoende op voorbereid?

De Omgevingswet vraagt een volledig andere manier van denken en werken en gaat daarmee flink beslag leggen op uw capaciteit. Bent u al voldoende voorbereid? Bij het inkopen van zorg, ICT en van andere diensten en producten dient u zich te houden aan de Herziene Aanbestedingswet. Hoe zorgt u daar voor?

Ook de regels over uw omgang met gegevens, informatie en documenten veranderen voortdurend. De Digitale Transformatie van het openbaar bestuur is in volle gang, waarbij onder meer Big Data, blockchain, privacy en gegevensbescherming kansen bieden maar ook risico’s met zich meebrengen. Bent u daar op toegerust?

Tenslotte staat het Openbare Orde-recht weer vol op in de belangstelling, ook door de toenemende aandacht voor ondermijning. Denk bijvoorbeeld aan de sluiting van drugspanden op basis van de Opiumwet, maar ook aan lastige situaties als een pedofiel die terugkeert in de wijk of beschietingen van coffeeshops en horecazaken. Welke bevoegdheden heeft de burgemeester en hoe zet u die als gemeente goed in?

Tijdens de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen’ krijgt u in 4 compacte middagseminars theoretische kaders aangereikt en gaat u aan de slag met:

Openbare Orde-recht
Digitale Transformatie van het openbaar bestuur
De Herziene Aanbestedingswet
De Omgevingswet

U kunt zich ook voor 2 seminars inschrijven.

Met medewerking van Jolize Lautenbach (NautaDutilh), Jan van der Grinten & Anita van den Berg (Kennedy van der Laan), Matthijs Mutsaers (Nysingh advocaten-notarissen) en Olaf Kwast (Wetgevingswerken).

Mogen wij u verwelkomen vanaf 3 april bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag?

Elwin Veldhuis
Haags Congres Bureau

Lees verder en schrijf u in via haagscongresbureau.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *